maanantai 26. joulukuuta 2016

Meidän Joulu - Tervetuloa kurkistamaan!


Pari sanaa meidän Joulusta ja sitten annan kuvien puhua kerrankin puolestaan. Joulua vietettiin perinteisin menoin. Aaton vietimme yhdessä mieheni perheen kanssa. Pikku Tontut vilistelivät pitkin ja poikin ja jaksoivat oikein mallikkaasti odottaa lahjojen jakamista. Joulupäivänä äitini saapui meille syömään ja leikkimään lasten kanssa. Tänä vuonna kuusi on notkunut koristeista. Joulukoti on hehkunut värejä. Joulupöytään varasimme perinteiset herkut ja uunikasvikset. Jälkiruokana oli mascarponemousse. Kahvipöydässä nähtiin sen sijaan jotakin uutta. Panostin pieniin herkkuihin. Kokeilu oli niin onnistunut, että päätimme jatkaa sitä myös tulevina vuosina. Teimme myös huomion, että perheemme syö eniten kalaherkkuja. Ensi vuonna panostamme siis entistä enemmän kaloihin, mäteihin ja salaatteihin. Tyydymme pienempään kinkkuun. Uunikasvikset ovat meillä jo perinne, jotka ovat syrjäyttäneet perinteiset laatikot.

Lahjojen hankkiminen oli tänä vuonna myös melkoisen vaivatonta. Sisustajan karkkikaupasta eli Coloresta oli helppoa hankkia pieniä, mutta hauskoja lahjoja läheisille. Ensimmäistä kertaa napsin myös muutaman kuvan lahjoista ennen paketointia ihan vain sulostuttamaan blogia. Pikku Neiti auttoi joulukorttien valmistamisen kanssa. Muutenkin perheen Neiti Pippuri kunnostautui auttamaan äitiään Joulun alla oikein urakalla. Kiltisti on kerännyt leluja koreihin, että äiti ei niihin kompastuisi.

Tapaninpäivä oli ehdottomasti Joulunpyhistä ihanin. Silloin saimme olla perheen kesken. Lämmitimme saunan rennosti jo päivällä. Söimme hyvin ja nautimme pitkästä aikaa haudutetun kello viiden teen. Leikimme lasten kanssa ja vain nautimme toistemme seurasta. Miten teidän Joulu sujui?
10 kommenttia:

 1. Vesihän tässä herahtaa kielelle 😋 Hyvää joulua ja mukavaa uutta vuotta! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru!! Sinulle myös. Muutama välipäivä ja taas on syytä juhlia.

   Poista
 2. Onpas teillä ollut ihanan näköistä! Hyvää joulua ja ihanaa uutta vuotta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi kiitos. Ihanaa Uutta Vuotta myös sinulle ja kiitos kuluneesta vuodesta. On ollut ilo saada tutustua sinuun!!

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa teidän joulunne - ja näyttää!
  Ja sama juttu meillä: joulukinkku on pienentynyt vuosi vuodelta ja kalaherkut lisääntyneet joulupöydässä.
  Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä johtuu, että vasta tänä vuonna mieleeni pälkähti, että joulupöydän antimia voisi hieman muokata. Tästä viisastuneena kohti uutta Joulua. Perinteet istuvat ilmeisesti melkoisen tiukassa. Hihii. Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

   Poista
 4. Mistä noi kaikkien aikojen ihanimmat joulukuusenkoristeet? Erityisesti kauris ja kettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät. Olen varsinainen koristeiden hamstraaja. Niitä ei vain voi olla liikaa. Kauris ja kettu ovat molemmat hankittu Stockmannilta. Kettu tänä vuonna ja kauris vuosia sitten. Hyvää tulevaa vuotta sinulle!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.