torstai 5. tammikuuta 2017

Nurme - Puhdasta kauneutta


Viime postauksessa olikin puhetta aistien herkistymisestä odotuksen aikana. Nyt onkin hyvä jatkaa ihanien tuoksujen maailmaan. Sain testattavaksi kaksi Nurme:n eteeristä öljyä ja soijavahakynttilän. Tämä on ensikosketukseni Nurmen tuotteisiin. Eteerisillä öljyillä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Öljyjä ei tule kuitenkaan koskaan käyttää laimentamattomina. Odottavien äitien ja pienten lasten tulee käyttää öljyjä erityisen varovaisesti. Odottaville äideille suositellaan mietoja tuoksuja (santelipuu, appelsiini, mandariini ja greippi) ja aikuisen annosmäärä tulisi puolittaa.

Soijavahakynttilät palavat 30-50% pidempään ja 90% puhtaammin kuin parafiinikynttilät. Nurmen kynttilät ovat käsintehtyjä ja sisältävät vain luonnon eteerisiä öljyjä, eivätkä vahingoita hengityselimiä. Kynttilöiden paloaika on n. 30-40 tuntia. Meillä palaa tunnelmaa tuomassa ihastuttva Spicy Light, joka sisältää neilikkaa ja lämmintä kanelia. Tuoksut sopivat ihanasti kodissa vallitsevaan tunnelmaan.

Vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön:

Saunatuoksuna 2-3 tippaa/500 ml vettä
Huonetuoksuna tuoksulyhty/tuoksutikut/laimennettuna suihkepulloon
Aromakylpy Aikuiselle 6-10 tippaa sekoitettuna esim. juoksevaan hunajaan
Pyykille (lisää muutama tippa huuhteluaineen sekaan)
Hieronta 5-8 tippaa/30 ml kasviöljyä

Säilytä öljyt poissa lasten ulottuvilta! Viileässä ja suojassa auringolta!


Piparminttu

Virkistää
Poistaa stressiä
Antaa uutta energiaa
Auttaa pahoinvointiin, vatsa- ja ilmavaivoihin, päänsärkyyn ja hermostuneisuuteen.
Tehostaa vastustuskyvyn toimintaa.
Ehkäisee tartuntoja ja nopeuttaa paranemista.
Eucalyptuksen kanssa sopii vilustumisen ja flunssan hoitoon.
Lisää keskittymiskykyä.

Eucalyptus

Raikas ja virkistävä tuoksu.
Käytetään huoneilman raikastamiseen ja puhdistamiseen.
Helpottaa vilustumisen oireita ja avaa tukkoisen nenän.
Poistaa lihasjännitystä.
Nopeuttaa haavojen paranemista.
Kirkastaa ajatuksia, rauhoittaa ja tasapainottaa tunteita.
Voidaan käyttää hieronnassa, kylvyssä, saunassa, huonetuoksuna ja hyttyskarkotteena.


Nurmen tuotteet jäivät kiinnostamaan. Valikoima on todella laaja. Huovutetut saippuat jäivät mieleeni aivan erityisesti. Myös luomugreippivartalovoide kuulostaa herkulliselle. Nurmen valikoimista löytyy myös ihania huulivoiteita. Suojeleva minttu huulivoide olisi pakkasessa paikallaan.

Yhteistyössä MiruMaru ja Nurme

4 kommenttia:

 1. Kynttilät on ihania. Mun pitää vaan olla tarkkana tuoksujen kanssa, koska herkästi iskee migreeni päälle. Öljyt mua on kiinnostanut, mutten ole saanut aikaiseksi testattua mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Bussissa tai junassa rukoilee, että viereen ei tule istumaan ketään sellaista, joka on ruiskinut hajuvettä oikein kunnolla. Varma migreeni. Minttu ja eucalyptus on ihanan raikkaita tuoksuja. Joskus minulla on ollut jotakin sitruunan tuoksuista öljyä ja se ei kyllä sopinut minulle taas yhtään.

   Poista
 2. Eucalyptus-kynttilät vois olla todella kivat, varsinkin nyt flunssakaudella. Me ollaan eukalyptusta käytetty saunatuoksuna ja se on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä juuri tänään laimensin minttu öljyä suihkepulloon ja ruiskuttelin sitä kotiin. Mies sanoi, että nyt meillä tuoksuu ihan hammastahnalle. Ihan sitä en nyt hakenut. Mukavan raikas tuoksu minusta. Saunatuoksuna öljyt ovat minulle tutumpia myös.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.