tiistai 7. maaliskuuta 2017

Äidin ja Pikku Herran rauhallinen talvipäivä


Aina silloin tällöin talossa on pienoisesti hiljaisempia päiviä. Esikoinen on mummolassa yökylässä ja minulla on enemmän aikaa perheen Pikku Herralle. Aamu oli ihanan rauhallinen. Taapero kömpi pinnasängystä vielä hetkiseksi äidin kainaloon nukkumaan ja tuhisemaan. Söimme runsaan aamiaisen puuroineen ja suuntasimme pihalle. Aurinko jaksoi paistaa monta tuntia. Menimme pulkalla pitkin pihaa ja lähikorttelin tuttuja reittejä. Leikimme isän ja esikoisen rakentamassa lumilinnassa. Ihmettelimme lätäköitä ja jääpuikkoja. Naapuruston lenkillä olevat koirat saivat taputuksia ja silityksiä.


Meillä oli kyllä oikein reilusti tekemisen meininkiä pihamaalla. Pikku Herra on ihanan puuhakas tapaus. Kaikki pulkat, kolat ja lapiot olivat testissä. Leikkimökistä kannettiin hankeen kaikki säilössä olevat hiekkalelut. Reippaan ulkoilun jälkeen maistui lämmin pulla ja maito.


Leikimme vielä hetken ennen päiväunia junilla ja autoradalla. Alkaa olla pienoisesti äidille haasteellista istua lattialla tai leikkihuoneen pikkujakkaroilla. Unien jälkeen alkaa aina kuumeinen isän kotiin odotus. Jokainen lähestyvä auton ääni saa Pikku Herran ikkunan ääreen. Makaronilaatikko kypsyy uunissa ja jo tässä kohden päivää voin todeta, että olipas harvinaisen helppo ja rento päivä.


Juuri nyt minä nautin hetken siitä, että talo on ihan hiljainen. Lumisade on alkanut. Kuppi kuumaa kahvia ja vaipuminen omiin mietteisiin on todellista luksusta.


En malta olla mainitsematta, että blogissa on tulossa kaikkea kivaa lähiaikoina! Viikonloppuna pääsemme pienoiselle minilomalle. Reissun aikana olisi tarkoitus kuvata muutamia hieman edustavampia masukuvia ja esitellä samalla ihania äitiys/imetysvaatteita. Remontti etenee vintissä ja tiedossa on karmaisevia kuvia vintin alkuperäisestä kunnosta. Lisäksi sain vihdoin kuvattua söpöt kirpputorilöydät teille. Ihanaa viikon jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Jo yhden lapsen puuttuminen kyllä vaikuttaa hurjasti päivään ja melutasoon :) On kyllä muutenkin mukava välillä viettää päivää kaksin lapsen kanssa, kun voi keskittyä toisella tapaa siihen yhdessäoloon ja olemiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva keskittyä taaperon puuhailuihin ja leikkeihin. Silti on pienoinen haikeus aina matkassa, kun joku puuttuu talosta. Esikoinen lähtee aina matkaan, niin reippaana tyttönä. Huomenna ollaan taas kaikki yhdessä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.