sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Syksy, KAHVI ja musiikki


Oletko sinä kahvikissa? Kahvi tuntuu olevan enemmän tai vähemmän elämäni keskiössä. Syksy on ollut pitkään ehdoton lempivuodenaikani, muttä tämä syksy on tuntunut ensimmäistä kertaa pitkälle ja uuvuttavalle. On ollut päiviä, jolloin aurinko on näyttäytynyt sateiden välissä vain muutaman minuutin, kuin muistuttaakseen olemassaolostaan ja sitten hävinnyt taas moneksi päiväksi. Ulkona on pimeää ja sisällä talossa vieläkin pimeämpää. Syksyn väriloisto ei ole päässyt oikeuksiinsa. Lehdet ovat roikkuneet puista enimmäkseen veden painosta velttoina. Yleensä olen kovin valppaana, kun tunnen kesän jälkeen ensimmäiset vilpoiset tuulet. Toivo herää. Seuraan puiden lehtiä ja muuttolintujen liikkeitä. Nuuskuttelen syksyn ihanaa tuoksua. Istuttelen piharuukkuihin kanervia. Tänä vuonna kaikki on mennyt jotenkin ohi. Olen katsellut kaikkea kuin lasin takaa. Ottamatta osaa mihinkään.

Syksyn synkkyydestä johtuen olen järjestänyt aamuni uudelleen. Juoksen yhä ensimmäisenä lasten asiat kuntoon. Aamupalat pöytään, esikoinen valmiiksi eskaria varten, vauvan vellipullo lämpenemään ja keskimmäisen hellä herätys ja taluttaminen aamiaispöytään. Kaiken muun ollessa hoidettuna laitan heti aamusta kynttilät palamaan, lempimusaa tabletista ja nautin kupillisen kuumaa kahvia. Suon itselleni pienen hetken. Olen opetellut nauttimaan kahvini kuumana. Olen huomannut, että tuo pieni hetki aamulla antaa minulle valtavasti voimaa. Pysähdyn ja olen läsnä. Annan musiikin viedä. Kahvimuki polttaa lähes sormiani. Täydellistä. Minä ansaitsen oman hetkeni.


Se millaista musiikkia, joku kuuntelee paljastaa ihmisestä melkoisen paljon. Tässä lähtee nyt julkaisuun blogin ensimmäinen soittolista. Minulla on ihan pikkuisen alaston olo. Nyt paljastan itsestäni teille jotakin sellaista, mikä on ollut pienoisesti kätkössä eli musamakuni. Musiikki on aina ollut itselleni todella tärkeä juttu. Voimavara.

 Aamun soittolista:


Yhteistyössä Maitokahvimedia ja SLURP 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.