torstai 12. huhtikuuta 2018

Ööö... nyt tuli moka =(


Minulla on ollut pitkään haaveissa saada kotiin ihan aito emännänkaappi. Muistan, että isovanhempieni kesähuvilalla oli peräti kaksi kaunista vanhaa kaappia. Sininen ja keltainen. Pienet vetolaatikot olivat täynnä pappani ihmeellisiä tavaroita. Varmaankin tuo lapsuudesta säilynyt muistikuva tuvasta ja sen huonekaluista on toiminut minulla tietynlaisena haavekuvana siitä, mitä kohti suunnistaa myös omassa kodissani. Kesällä pihakeinun hankkiminen kumpusi samoista muistoista. Emännänkaappeja liikkuu todella paljon netissä, mutta hinnat ovat ainakin minulle liian korkeita. Siitä sainkin sitten pikkuisen ajatuksen. Talon keittiössä on ollut lähes muutosta asti valkoiseksi maalattu vanha liinavaatekaappi. Ostimme sen mieheni kanssa läheiseltä kirpputorilta 15e hintaan. Kovasti oli kaappi kokenut kovia ja sotkettu, mutta maali ja tapetointi pelasti sen takaisin käyttöön. Kaappi on palvellut meillä hyvin astiakaappina. Kaappii on oikeastaan pelastanut meidät pulasta. Kaappi kätkee sisäänsä nimittäin todella suuren määrän tavaraa.


Ajattelin, että saisiko emännänkaapin toteutettua siten, että hankkisi liinavaatekaapin päälle toisen hieman pienemmän kaapin. Tässä kohden ajattelin lasivitriiniä. Laitoin tilaukseen pienen vitriinikaapin ja odotin kovasti paketin saapumista. Nyt seuraa se juttu, mikä meni aivan pieleen. Olin jotenkin mielessäni kuvitellut, että vitriini olisi noin 60 cm. Yllätys oli suuri, kun paketin avattuani äkkäsin, että vitriinikaappi oli todella pieni. No tokihan kaikki tiedot olivat verkkosivulla nähtävillä, mutta menivät minulta ilmeisesti täysin ohi. Vitriinikaapin oikea mitta oli 40 cm. Voitte kuvitella, että päästin muutaman ärräpään ilmoille. Tässä taas yksi esimerkki siitä kuinka väsyneet aivoni ovat tällä hetkellä. No eihän se kokonaisuus mitenkään näytä nyt siltä miltä piti. Huokaisu. Urheasti kuitenkin kokosin muumimukit vitriinin sisälle. Vielä jaksan uskoa, että karma korvaa tämän hirmuisen kohtalon oikun ja maailmankaikkeus lähettää luokseni oikean emännänkaapin. Löydän sellaisen ilmaiseksi roskalavalta. Ha haa. Just.

2 kommenttia:

 1. Oisko tää nyt vaikka mini emännän kaappi. Mää just viikkoa sitten maalasin ja punaisin kesähuoneeseen vanhan emännänkaapin. Tsekkaa blogistani!
  Mutta tori.fi stä voit kuule löytää halvallakin hyväkuntoisen emännänkaapin joten suosittelen tsekkaamaan.
  Mutta toi mini kaappi on ihan kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaan niin!! Hih. Siinä se nyt yhä paikallaan nököttää =) Onnittelut sinulle omasta emännänkaapistasi. Minä yhä odotan omaani. Uskon ja luotan siihen, että joskus vielä onni potkaisee!! Ihanaa kesää sinulle ja kiitos kommentistasi.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.