tiistai 19. kesäkuuta 2018

Kesäinen viikonloppu


Kesä on jo edennyt lähes Juhannukseen, mutta meillä oikeastaan vasta pohditaan kesän rientoja. Mihin mennä ja mitä tehdä. Meidän perheellä alkaa yhteinen kesäloma vasta heinäkuun lopussa, joten säästämme sinne varmasti muutaman isomman reissun ja muuten pyrimme tekemään pikkuisia retkiä yhdessä viikonloppuisin. Monessa blogissa onkin jo ehditty kirjoittamaan siitä, miten lapset usein toivovat aika yksinkertaisia ja halpoja juttuja. Meidän perheen isoimmat lapset pitävät paljon kalareissuista. He veneilevät eväiden kera ja tuovat välillä pikkuisen saaliin kotiin. Isommat lapset myös matkustavat isänsä kanssa isovanhempien mökille.Viikonloppuna lähdimme koko perhe kiertämään muutamia entuudestaan tuntemattomia leikkipuistoja. Täysin ilmainen huvi ja kaikilla oli hauskaa. Päädyimme myös kirpputorille ja päivän päätteeksi vierailimme vielä vanhalla myllyllä. Muuten vietimme aikaa omassa pihassa grillaillen ja pihatöitä tehden. Minä tein laittomuuksia ja leikkasin pensaita keskellä hellettä. Olen kyllä tietoinen, että homma pitäisi tehdä keväällä ennen silmujen avautumista. Meillä on vain pihassa tilanne, että puskia ei leikattu viime vuonna laisinkaan johtuen kuopuksen syntymästä. Elämä on.


Hommasimme lapsille  pihamaalle uusia hiekkaleluja, katuliituja, hulavanteen, twisti- ja hyppynarun. Uusia pihapelejä on myös kesän hankintalistalla. Vanhat pelit ovat sanoneet itsensä jo irti. Leikkimökki on kiinnostanut perheen lapsia myös ihan mukavasti, kun saimme sen porukalla siivottua. Käykö teille muille niin, että kaikki leikkimökin astiat päätyvät hiekkalaatikolle? Minä laskin isoon saaviin vettä ja ojensi perheen isoille muksuille tiskiharjat. Saivat pestä kaikki astiat puhtaiksi ja järjestää ne uudestaan paikoilleen leikkimökkiin. Aivan nauratti, miten kivaa puuha lapsista oli. 

Tuleville viikoille olen ohjelmoinnut itselleni remonttia. Lista on pitkä ja isäntääkin pitää valitettavasti hieman vaivata. Remontti jutuista kirjoittelenkin sitten ihan oman postauksen. Tästä tulikin nyt pitkästä aikaa, mitä kuuluu postaus. No kenties on ihan paikallaankin välillä hieman höpistä näin yleisesti. Ohessa hieman kuvia vanhalta myllyltä. Ihastuttava paikka ja veden pauhu oli melkoinen. Ilmassa leijaili tuttu tuoksi lapsuudesta. Aurinkoinen päivä, luonnonkukkaset ja vanha hirsi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.