torstai 8. marraskuuta 2018

Lähtölaskenta joulun tunnelmiin


Kaupallinen yhteistyö

Yksi syksyisen piristyslistani tärpeistä oli keskittyminen joulun odotukseen. Tällä en tarkoita sitä, että joulu tulisi rysäyttää tupaan kerta heitolla, vaikka ei minulla ole sitäkään vastaan mitään. Venytämme usein kesää ja sen fiiliksiä, joten vähintää yhtä sallittua on aloitella jouluakin ajoissa syksyn pimeyden keskellä. Nyt on juuri oikea aika keräillä käpyjä talteen pihapiiristä ja lenkkipolkujen varsilta. Käpyjä on hauska käyttää eri asetelmissa ja taiteilla niistä rautalangan avulla kransseja. Näppärä tekee kävyistä, vaikka näyttävän käpykuusen. On aika tuoda tunnelmaa myös pihapiiriin. Callunat, havut ja pimeydessä loistavat lyhdyt toivottavat vieraat, sekä oman väen tervetulleeksi peremmälle taloon. Jos rakastat säilöntää olet varmasti jo purkittanut hillot, relissit ja sienet, sekä ottanut talteen vitamiinit mehumaijalla. Osa herkuista päätyy varmasti joulupöytään? Olet siis valmistautunut jo tulevaan lähes huomaamattasi.

Entä minä sitten? Olen kerännyt käpyjä talteen lähimetsästä. Ajattelin sujauttaa ne valosarjan kanssa isoon lasiseen purkkiin. Callunat on istutettu kukkalaatikoihin ja piharuukkuihin. Säilöntä on luultavasti tulevaisuudessa ihan minun juttuni, mutta juuri nyt perheen pikkuiset vievät kaiken aikani. Lasteni mummot ovat kyllä keittäneet hilloa pihapiirin omenapuiden sadosta. Lintujen talviruokinnan olen sen sijaan käynnistänyt jo isosti ja mahtavasti. Ulkovalaistusta olen myös ehtinyt jo miettiä. Hankintalistalla olisi pari uutta valosarjaa. Uusia lyhtyjä tulikin jo hankittua.


Olen saanut tehdyksi myös pitkään mietinnässä olleen DIY-projektin. Otin talteen syysmyrskyssä katkenneen oksan myöhempää tarvetta varten. Nyt oksa koristaa olohuoneen ikkunaa, josta olen poistanut verhot, jotta vähäinen valo pääsisi huoneeseen sisään. Mietin pitkään, mitä laittaisin oksaa koristamaan. Saatuani mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kotimaisen Papurinon kanssa ajatus oli aivan selkeä. Kauniit puiset kuusenkoristeet tuovat joulun askeleen lähemmäksi. Pehmeät värit sointuvat kauniisti vanhan oksan kanssa. Pieni ja herkkä asetelma ei kuitenkaan ole liian jouluinen. Se istuu hyvin tähän hetkeen. Valottomaan ja hivenen ankeaan marraskuuhun. Oma mieleni ainakin piristyi ja hiljalleen odotuksen fiilis vahvistuu. Laitan teille kuvia projektistani blogin Instagram-tilille vielä tällä viikolla. Ellei kuvauskelit kirkastu, niin saatan tarvita apukäsiä kuvaamisessa.

PS: Papurinon kauniita koristeita voi sujauttaa samaan kirjekuoreen joulukortin kanssa. Ihana pieni yllätys ystävälle.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Papurino

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.