tiistai 13. marraskuuta 2018

Merkityksellinen kokoelma


Kaupallinen yhteistyö

Nykyään lähden tavallista herkemmin tekemään asioita todeksi. Mieleen nouseva ajatus on yleensä jotakin sellaista, mikä tuottaa hirmuisesti iloa. Pienet jutut eivät kysy liikaa aikaa tai jaksamista. Moni isompi juttu on juuri nyt pois laskuista, mutta sitä ei kannata jäädä suremaan. Tässä hetkessä on paljon hyvää. Kotiäiti vuosinani olen löytänyt tieni takaisin yksinkertaisten asioiden äärelle. Tämä on johtanut siihen, että etsin selkeyttä elämäni kaikilla osa-alueilla. Haluan karsia pois kaiken, mikä on turhaa tai ei yksinkertaisesti tunnu hyvälle. Tuoda tilalle asioita, joista todella nautin.

Olen aina ollut esteettinen ihminen ja koti on ollut minulle tärkeä paikka. Lasten myötä olen vaihtanut kahden aikuisen kaupunkikodin rintamamiestalon "kotoisaan rauhaan". Kolme vilkasta lasta täyttävät talon touhulla ja hyörinällä. Välillä huomaan kaipaavani lisää elintilaa itselleni. Saimme tovi sitten takaisin oman makuuhuoneemme keskimmäisen lapsemme muutettua kuopuksen kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen meillä on oma tila mieheni kanssa. Muutos on ollut erittäin tervetullut. On ollut suorastaan ihanaa vetäytyä iltaisin omaan huoneeseen. Pikkuiset nukkuvat vajaan kolmen metrin päässä ja ovi on toki auki, mutta silti oma tila tuntuu isolle. Olen laittanut  huonetta meille kuntoon ajatuksella ja pienin askelin. Olen miettinyt pitkään, mitä huoneeseen haluaisin: Tilaa ja avaruutta. Rauhallisen värimaailman. Mahdollisimman vähän huonekaluja ja tavaraa. Esineitä ja asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Luoda merkityksellisen tilan.


On ihanaa päästä jakamaan kanssanne tämä idea, joka auttaa minua kestämään marraskuun hetkellistä synkkyyttä. Ensilumi on toki tulossa piristämään meidän kaikkien mieliä jossakin vaiheessa, mutta vielä pitää tovi sinnitellä. Kokoa sinäkin kotiisi ihastuttava ja merkityksellinen asetelma. Joku voisi kenties puhua myös kotialttarista, eikä sana varmasti olisi väärä valinta. Itse puhun kokoelmasta pieniä asioita, jotka saavat minut hymyilemään. Halusin yhdistää uutta ja vanhaa. Sattumalta törmäsin Instagramissa ihastuttavaan sisustusverkkokauppaan Kodin 3 Väriä ja sain ilokseni mahdollisuuden tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Luonnosta ja sen väreistä inspiraatiota hakeva Kodin 3 Väriä sopi hienosti pikkuiseen projektiini. Kauniit ja harmoniset värit, sekä kuluneet pinnat viehättivät minua aivan erityisesti. Kaupan tuotteet on jaettu persoonallisesti kolmeen eri kategoriaan: Pure WhiteBoho Life, sekä Total Black Tuotteet ovat myös 75% kierrätysmateriaalia ja ne ovat tehty pitkälti käsityönä.



Pienessä asetelmassa näkyy minulle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita ja elementtejä. Sulat muistuttavat minua vapaudesta ja kaikista niistä sulista, jotka ovat etsiytyneet aina polulleni. Suojeluksesta. Muistikirja on varattu ajatuksille. Pieneen lipastoon ja aarrerasiaan voin kätkeä pieniä muistoja minulle tärkeistä hetkistä. Vanha kynttilänjalka on lahja vanhalta ystävältäni ja muistuttaa minua luovuudesta. Paperipainon alle voin kerätä merkityksellisiä lippusia ja lappusia. Kaikessa on läsnä luonto. Varvut, kivet, lehdet ja kävyt ovat osa asetelmaa. Hakusessa on vielä pieni rosoinen kulho vedelle. Tiedän kyllä, kun oikea kulho tulee vastaan.

Parasta asetelmissa on mielestäni se, että ne saavat elää. 
Voit ottaa jotakin pois tai lisätä. 
Voit siirrellä tavaroita fiiliksen mukaan. 
Kynttilän sytyttäminen  
toimii tunnelman avaajana.
Keskittyminen pieneen hetkeen voi alkaa. 
Uskallatko sinä hiljentyä tarkoituksella?






Yhteistyössä Always somewhere else ja Kodin 3 Väriä

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo kuvat. Minullakin on kodin "puhdistus" menossa. Halusin päästä kaikesta turhasta eroon. Samalla elämään tulee vähän niinkuin uusi alku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia paljon. Fanitan sinun visuaalista ilmettäsi ihan täysillä. Minullakin on täällä menossa taas kodin järjestäminen ja tavaran karsinta. Avasin jopa kirjakaapin ja laitoin sieltä poistoon osan kirjoista. Iso askel minulle. On se merkillistä, miten olo helpottuu.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.