lauantai 13. huhtikuuta 2019

Kysymyksiä elämästä - Ja vastaukset


Sain melkoisen vaikean haasteen HappyAnnukka:lta. Yritän parhaani mukaan vastata kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman rehellisesti. Tässäpä on sellainen nippu kysymyksiä, mihin olisi jokaisen hyvä miettiä vastauksia. Omat vastaukset saattavat myös yllättää.

Mitä rakastat?
Rakastan elämän pieniä asioita: syksyä, sadepisaroita, kumisaappaita, mäntymetsän tuoksua, villasukkia, vanhoja huviloita, omenapuita, pihakeinuja, metsämansikoita, pyöräilyä, merilasia, prismoja, revontulia, kirpputoreja, kirjoja, korituoleja, musiikkia, tanssia, kirjoittamista, kuvaamista ja tuunaamista.

Missä olet tosi hyvä?
Mielikuvitukseni on suurin vahvuuteni. Toivottomassakin tilanteessa näen, miten asiat voisivat olla.

Mikä tai kuka saa sydämesi lyömään nopeammin?
Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus. Minuun ei ole helppo tehdä vaikutusta. Oma mieheni.

Mikä tai kuka saa sinusta parhaat puolet esiin?
Joutuessani haastavaan tilanteeseen löydään usein ulospääsyn ja ratkaisun. Olen äärimmäisen sitkeä ja kova paiskimaan töitä. Mieheni saa minusta taas esiin pehmeän puoleni.

Mitä haluaisit oppia?
Haluaisin oppia hiljentymään ja rentoutumaan. Kuuntelemaan itseäni paremmin. Usein ajatukseni juoksevat ideasta ja asiasta toiseen ja minulla on vaikeuksia pysyä itsekin perässä. Olisi myös hienoa olla vähemmän vakava ja asiallinen.

Mistä haluaisit tietää lisää?
Historiasta. Minua kiehtoo ihmiset ja heidän elämänkohtalonsa. Ajat muuttuvat, mutta yhä me painiskelemme osittain samojen ongelmien parissa kuin ihmiset ennen meitä. Asiat muuttuvat lopulta yllättävän hitaasti, vaikka meistä nykyihmisistä kentien tuntuukin juuri nyt, että kaikki menee eteenpäin hurjaa vauhtia. Tiede ja keksinnöt auttavat meitä vain tiettyyn pisteeseen asti. Lopulta moni asia on kiinni ihmisyyden ytimestä.

Mitkä unelmasi olet saavuttanut?
Kenties pitkä parisuhde ja avioliitto eivät olleet haaveitani ihan nuoresta asti, mutta tavattuani mieheni halusin onnistua ihmissuhteessani. Takana on yli 23 yhteistä vuotta ja nykyisin meillä on ihana perhe. Olen myös aina halunnut kirjoittaa ja blogin pitäminen on suonut siihen mahtavan mahdollisuuden. Haaveeni nähdä maailmaa on myös toteutunut.

Mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?
Ostaisin maaseudulta vanhan ja rapistuneet kartanon. Remontoisin sen perheelleni kodiksi ja kirjoittaisin siellä kirjoja työkseni.

Miten muuttaisit maailmaa, jos kaikki olisi mahdollista?
Haluaisin, että jokainen ihminen tulisi kuulluksi ja nähdyksi. Uskon, että se ehkäisisi paljon ongelmia ja asiat olisivat maailmassa paljon paremmin.

Miksi sinut kannattaa tuntea?
Parhaimmillani olen innostavaa seuraa. Saan ihmiset usein nauramaan. Moni on myös kokenut, että minulle on helppo kertoa murheita ja minulta saa tukea.

Milloin viimeksi teit jotakin uutta?
Viime kesänä matkustin ensimmäistä kertaa Unkariin katsomaan livenä F1 osakilpailua. Samana kesänä kokeilin myös koskenlaskua. Tänään söin ensimmäisen töhnämunan =)

Onko jotain, josta sinun kannattaisi päästää irti?
Olen kovasti yrittänyt tehdä itseni kanssa töitä ja päästää irti asioista, jotka ovat satuttaneet minua syvästi. Olen yrittänyt opetella ajattelemaan, että muiden tekemät päätökset ja ratkaisut eivät kerro minusta itsestäni mitään. Välillä asioiden kanssa ei saa toivomaansa päätöstä ja silloin rauha tulee löytää yksin. Uskon, että se on mahdollista.

Mikä yksi asia sinun kannattaisi muuttaa heti, jotta voisit paremmin?
Minun tulisi opetella enemmän itsekkyyttä. Ottaa omaa aikaa.

Millaisiksi saat muut ihmiset tuntemaan itsensä?
Tämä onkin vaikea kysymys. Varmasti moni minut tunteva tietää, että puhun suoraan ja rehellisesti. En osaa valehdella. Kun sanon jotakin, niin tarkoitan sitä. Arvostan muiden panosta ja osaan kiittää. Rakkauteni näytän melkoisen avoimesti ja säästelemättä. Rehellisintä olisi varmasti vastata, että palautteen ollessa hyvää ihmiset tuntevat varmasti olonsa hyväksi kanssani. Tiukoissa paikoissa olen varmasti aika voimakas luonne ja vastapuoli saattaa tuntea jäävänsä jyrän alle. Pyrin kuitenkin aina olemaan reilu ja oikeudenmukainen. En koskaan vaadi muilta mitään sellaista, mitä en itse ole valmis antamaan.

Oletko oman elämäsi ohjissa vai tapahtuvatko asiat sinulle?
Varmasti molempia. Nykyisin olen enemmän ja enemmän pyrkinyt pois hallinnasta ja halunnut antaa myös elämälle mahdollisuuden vain tapahtua. Toivoin, että sillä keinolla elämä olisi hauskempaa ja yllätyksellisempää.

Haastan seuraavaksi mukaan Maitokahvimedian uuden bloggarin Jonnan. On mukavaa päästä lukemaan, mitä hän vastaa näihin visaisiin kysymyksiin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä haasteesta! Teen tämän piakkoin, niin saat kuulla vastaukset! Mielenkiintoisia kysymyksiä <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.