lauantai 13. huhtikuuta 2019

#slowmorning - Aamu alkaa hyvällä kahvilla

Kaffa Roastery

Kaupallinen yhteistyö
*tuotteet saatu

Viikonloppuna aikaa on enemmän käytössä ja aamut venyvät lempeästi. En ole koskaan ollut aamuihminen, joten viikonloppujen rytmi soveltuu minulle huomattavasti paremmin. Lapsetkin nukkuvat pidempään, kun kukaan ei hiippaile aamutoimilleen ja kolistele keittiössä ennen aamuseitsemää. Toki perheen pienet heräävät aina ensimmäisinä. Pinnasängystä kuuluu hauskaa höpötystä. Viikonlopun yksi ihanimmista hetkistä onkin kuunnella kahden nuorimman lapsemme välistä aamuista keskustelua. He luulevat, että vanhemmat nukkuvat vielä. Hetken päästä pikkuiset tulevatkin isän ja äidin viereen halimaan.

Aamupalan aikaan esikoinen kömpii omasta kolostaan (hänkään ei ole aamuihminen) ruokailemaan. Viikonloppuisin keitämme aina pari pannullista kahvia. Yksi ennen aamupalaa ja yksi aamupalan jälkeen. Kinastelemme usein mieheni kanssa siitä, kuinka paljon kahvia tulee keittää. Minä haluan juoda aamulla kolme isoa mukillista ja mielestäni kahvi loppuu aina kesken. Mieheni keittää myös aika tömäkkää kahvia ja minä tykkään pehmoisemmasta kahvista. Ei ole ollenkaan tavatonta, että mieheni keittää aamun ensimmäiset kahvit ja minä omalla tavallani toiset. Kuulostaako tutulle?

Kaffa Roastery

Olisi ihana kertoa, että keitän joka päivä vähän parempaa kahvia, koska se on se pieni juttu johon haluan panostaa. Puolet totta. Kahvi on todellakin asia johon haluaisin panostaa aivan erityisesti. Haaveissa olisi sijoittaa omaan kahvimyllyyn ja tilata kahvia suoraan paahtimolta papuina suodatinjauhatuksen sijaan ihan vakituisesti. Paluu todellisuuteen. Viikolla meillä juodaan perinteistä marketista rahdattua tarjouskahvia. Viikonloppu tuntuu erityiselle. Pienelle juhlalle. Perhe on koossa ja sisällä on rauha, silloin keitämme parempaa kahvia. Tänä viikonloppuna kahvikuppeihin kaadetaan Kaffa Roasteryn El Cabro Pientilakahvia (Single Origin Coffee) Pehmeä ja suklainen / täyteläinen ja tasapainoinen / mieto hapokkuus / pehmeä suutuntuma / vivahteissa viikuna ja saksanpähkinä / Bourbon & Caturra Guotemala, Huehuetenango. Taivaallista. Tuoksu on aivan huumaava. Rakastan kahvintuoksua. Mikään ei valehtelematta ole koskaan tuoksunut näin hyvälle. Mikäli viikonloppuna sattuisi vieraita poikkeamaan taivaallisen hyvää kahvia on tarjolla myös heille.

Odotan kovasti tutustumista myös Kaffan Roasteryn Lempeä Voima klassikko kahviin (Kaffa Classics) Medium Roast / Lempeää vääntöä ilman käryä / suklaata ja samettia / 70% Kolumbia, Acevedo (arabica) 30% Uganda, Mt Rwenzori (arabica).  Toukokuussa on luvassa lisää tutustumista Kaffa Roasteryn erikoisuuksiin. Pääsemme Maitokahvimedia:n ihanien naisten kanssa vierailulle Punavuoreen. Odotan innolla. Oletko sinä kiinnostunut kahvi kursseista ja koulutuksista?

Joskus kesken ruuhkavuosien haaveilen ajasta, jolloin olemme mieheni kanssa taas kahden. Saamme rauhassa hifistellä LP-levyjen parissa ja juoda kahvimme ilman kiirettä. Silloin viimeistään meilläkin on oma kahvimylly ja upea kokoelma kahvipapuja. Kenties me poikkeamme usein Pursimiehenkadulle juomaan kuumat kupilliset höyryävää kahvia. Sitä odotellessa. KahviRakkaus ei ikinä sammu.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Kaffa Roastery

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.