torstai 27. kesäkuuta 2019

365. Ilon ja Inspiraation vuosi


*Kirja saatu kustantajalta
WSOY

Olen varmasti kaikista eniten kirjoittanut blogissani elämän pienistä iloista. Alleviivannut, kuinka tärkeää on luoda keskelle arkea hetkiä, jotka lataavat akkuja ja antavat mahdollisuuden kokea iloa. Päivät seuraavat ruuhkavuosina toisiaan usen hämmästyttävän samanlaisina. Välillä tuntuu, että oma tarina on suoraan Päiväni Murmelina elokuvasta. Elokuvassa ehti tosin tapahtua yhden päivän aikana huomattavasti enemmän kuin minulla viikossa. Sara Parikan kirja 365. Ilon ja inspiraation vuosi on mukava kaveri jokaisena päivänä. Kirjaa voi lukea vuoden syklin mukaan tai avata sieltä täältä ja katsoa, mikä teksti eteen putkahtaa. Itse suosin jälkimmäistä tapaa. Kirjasta on turha etsiä väsyttäviä alkusanoja. Kirja toimittaa juuri sen, mitä lupaa ja se on helppo ottaa osaksi arkea. Aamukahvia siemaillessani otan kirjan usein käteeni ja avaan sen satunnaisesti jostakin kohden.

Aina on hyvä syy juhlia!
- Sara Parikka

Täysin totta. Ajattelimme tovi sitten ohittaa syntymäpäivämme ilman suuria tohinoita. Stop. Kelaus. Mieti uudelleen. Tosiaan. Ehdottomasti muistamme merkkipäivämme tänä vuonna. Juhlimme omalla tavallamme. Emme halua tarjota lähipiirille ihan tavallisia syntymäpäiväjuhlia, vaan repäistää sen sijaan kerrankin oikein kunnolla. Loistavaa. Arkea on elämässä ihan riittämiin. Mene ja elä. Kohota malja. Näin teemme. Tästä kuulette taatusti lisää ensi viikolla, kun saan purettua blogin puolelle tulevan sunnuntain.

Kirjan kattaus on yllättävän monipuolinen: rakasta, kasva, panosta, rauhoitu ja hemmottele.  Olen jo löytänyt uuden kivan reseptin, jota ehdottomasti haluaisin kokeilla. Kirja on saaanut minut miettiään kivikaupassa piipahtamista. Sain hyviä vinkkejä komediasarjoista. Pari melkoisen osuvaa lainausta on osunut myös kohdalle. Olen saanut rohkaisua värikkäiden ja iloisten sukkien käyttöön ja kasvitaulujen tekoon. Ihastuttavaa. Kirja on, mitä mainioin lahjakirja. Ainut huono puoli on, että haluaisit pitää se itse. Virnistys.

Suosikkituorepuuroni

Loraus vaniljasoijamaitoa
Muutama iso loraus kauramaitoa
1 dl kauraleseitä
1-2 rkl chiasiemeniä
Tuoreita tai pakastevadelmia

Sekoita kaikki ainekset keskenään
ja anna turvota yön yli

Muista kuumentaa pakastevadelmat kunnolla,
jos käytätä ulkomaisia.
-Sara Parikka

Kenties kiinnostuit jo kirjasta. En ihmettele yhtään. Kansien välissä on, niin upea valikoima arkea sulostuttavia asioita. Uskallan väittää, että avatessasi silmäsi arjen pienille jutuille näet, kuinka niiden merkitys alkaa elämässäsi kasvaa.

Yhteistyössä Always somewhere else ja WSOY

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.