sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kirje masuvauvalle


Olemme viettäneet yhdessä pitkän tovin sinä ja minä. Odotus jatkuu yhä. Aluksi oli vain hentoiset liikkeet kuin pienen sulan hipaisut. Ajan saatossa sinä olet kasvanut ja vahvistunut. Olet kulkenut mukanani ja jakanut kanssani kaiken. Isäsi odottaa kovasti tapaamistasi. Hänen ääneensä ja isojen lämpöisten käsien kosketus on sinulle tuttu. Olet ehkä huomannut, että äitisi on melkoisen puuhakas nainen. Äiti joka ei aina osaa levätä silloin, kun pitäisi vaan on alati liikkeessä. Olet varmasti masuun asti kuullut kuinka elämä raikaa tässä talossa johon sinua odotetaan saapuvaksi. Meillä rakastetaan ja nauretaan, suututaan ja lepytään. Isosiskosi on oppinut sulkemaan oman huoneensa oven melkoisella kolinalla ja välillä koiruus haukkuu ja ujeltaa. 

Teemme sinulle kaikki ilolla tilaa. Sinä tuot mukanasi suuren ilon ja muokkaat meitä perheenä. Me saamme elää taas tässä talossa hetken vauva-arkea. Elämisen tahti hidastuu ja on enemmän aikaa hämmästelylle ja kummastelulle. Sinä opetat meitä kaikkia olemaan enemmän läsnä ja nauttimaan vain pelkästä yhdessä olemisesta. Sinä olet ihan omanlaisesi. Vielä arvoitus meille kaikille. Mietin usein oletko yhtä vilkas kuin isosiskosi ja muistutatko hänen tavallaan isäänne. Onko sinulla jo syntyessäsi tumma ja pitkä tukka kuten siskollasi oli. Kohta sen näemme.

Haluan, että voit elää elämäsi siten, että tiedät aina mistä olet lähtöisin. Voit ponnistaa maailmalle ja aina palata kotiin. Olen rinnallasi, mutta samalla annan sinun tehdä omat valintasi. Haluan aina rohkaista sinua olemaan rehellinen itsellesi ja muille ihmisille. Haluan opettaa sinulle, että ketään tässä maailmassa ei saa talloa. Toivon, että opit unelmoimaan isosti, mutta osaisit samalla elää jalat maassa. Haluan antaa sinulle juuret ja siivet.

Olen iloinen, että saat kasvaa yhdessä isosiskosi kanssa. Uskon, että teistä kahdesta tulee toisillenne korvaamattomia. Olette sisaruksia, mutta toivon, että teistä tulee myös todellisia ystäviä toisillenne. 

Sinua odottaen
Äiti, Isä, Isosisko

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.