maanantai 23. helmikuuta 2015

Korvaa kahvi yrttiteellä!


Päätin jo kuopusta odottaessani, että synnytyksen jälkeen huolehtisin myös omasta jaksamisestani. Esikoisen kohdalla unohdin itseni pitkäksi aikaa aivan täysin ja tämä myös näkyi kasaantuneena pahana olona. En halua toistaa virhettäni ja ajamalla ajaa itseäni suohon oman jaksamiseni kanssa. Haluan pitää itsestäni parempaa huolta tällä kertaa. Kaikki jotka minut tuntevat tietävät, että en ole mikään terveys/salihirmu. Pyrin tekemään pienoista elämäntapamuutosta, mutta omilla ehdoillani. Tärkeintä on, että muutokset tuntuvat itsestä hyville ja luonteville eli en ole vieläkään hankkimassa salikorttia. Yritän muuttaa huonoja pinttyneitä tapojani paremmiksi ja löytää elämääni sellaisia asioita, jotka auttavat minua pysymään energisenä ja torjumaan mielialan laskuja. Toivon, että näistä omista pienistä Ahaa- elämyksistäni olisi hyötyä kaikille teille, jotka elätte kanssani samaa elämänvaihetta. Mitä siis on luvassa? Pieniä ja suuria juttuja. Yritän käsitellä mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti kaikkia niitä asioita, joista oman elämäni hyvä olo muodostuu.

Oloni on ollut jo pidemmän aikaa hieman nuutunut. Loppuraskauden vaivat, synnytys ja juuri nyt ajankohtaiset yövalvomiset vauvan kanssa ovat kuluttaneet kropastani kaikki energiavarastot tyhjiin. Uskon, että monet muut tavallani alkavat hotkia sokeria ja kofeiinia vain pysyäkseen pystyssä ja toimintakykyisenä. Tästä alkaa kierre, jota on vaikea pysäyttää. Tunnustan olevani sokerikoukussa. Keskellä yötä suklaa auttaa selviytymään taas yhdestä yösyötöstä, kun jalat uhkaavat pettää alta ja silmät luppaavat kiinni. Aamulla kahvin tankkaaminen tuntuu ainoalle keinolle saada kroppa suoriutumaan aamutoimista lasten kanssa. Päivällä oma syöminen jää toissijaiseksi, kun huolehdin ensin lasten tarpeista. Välillä oman näläntunteen unohtaa tyystin. Oma ruokailuni tuntuu pakostakin venymään iltapainotteiseksi. Järki sanoo, että toimin aivan typerästi, mutta väsymys ja kiire ajavat huonoihin ratkaisuihin. Ja miksi minua sitten väsyttää? Olisiko syynä juuri nuo huonot ruokailutottumukset? Voisiko olla, että tietoisilla valinnoilla voisi vaikuttaa positiivisesti omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin? Kenties siihen, että tekisi parempia valintoja itsensä kannalta ei menisikään aikaa yhtään sen enempää?

Oikea ravinto ja nesteen riittävä tankkaaminen päivän aikana pitää elimistön mukana menossa. Kenties olisi hyvä miettiä olisiko syytä unohtaa kahvi kokonaan? Voisiko sen korvata, vaikka yrttiteellä? Pukka-tuotteet ovat olleet vahvasti esillä eri lehdissä ja varsinkin yrttiteet ovat olleet kovassa nousussa. Ilokseni sain testattavakseni kolme erilaista yrttiteetä:

Tähtianis & kaneli
Makutestin voittaja. Mahdotonkin muuttuu mahdolliseksi yhden kupin myötä (Hih).

Womankind (karpalo, ruusu, vanilja, shatavari-yrtti)
Mielialoja tasapainottava ja tyyneyttä lupaava teenautinto. 

Kamomilla, vanilja & Manuka hunaja
Rauhoittava ja rentouttava yrttitee.
Englantilaiset Pukka- yrttiteet ovat korkealaatuisia ja valikoima on niin laaja, että jokainen löytää varmasti juuri itselleen sopivan makuyhdistelmän. Aineosat ovat kofeiinittomia, eettisesti tuotettuja- ja luomulaatua. Eron kyllä maistaa. Ihanat yrtit ja mausteet tuoksuvat pahvipakkaustenkin läpi. Ja oi nuo ihanaiset pakkaukset kauniilla kuvituksilla ja inspiroivilla lausahduksilla. Oma suosikkini oli ehdottomasti Tähtianis & kanelitee! Nam. Suosittelen lämpimästi. Parin päivän testauksen jälkeen voin sanoa, että kaipaan kahvia aina vain vähemmän ja vähemmän.

Luvassa lähiaikoina: Terveellisempi vaihtoehto sipsien mässäilyyn, kehittelyssä hyvä smoothiejuoma ja testissä Pukka Aloe Vera mehu ja Bounce energia ball

Yhteistyössä MiruMaru ja Ruohonjuuri

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.