sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kirpustelua ja sisustamista


Olen ainakin miljoona kertaa lukenut erilaisista sisustuskirjoista ja lehdistä, miten kodin tunnelmaa ja ilmettä voi helposti muuttaa tekstiileillä, kynttilöillä ja kukkasilla. Pienoisesti olen tuhahtanut koko ajatukselle. Sisustusohjelmissa puhutaan usein myös stailauksesta, joka pitää yleensä sisällään tavaroiden karsimisen ja uusien tai jo olemassa olevien huonekalujen uudelleenjärjestämisen. Sain lahjaksi aivan ihanan sisustuskirjan, joka on täynnä kauniita kuvia ja tunnelmia. Sydämellä sisustettu by Clare Nolan edustaa sitä tyylisuuntaa sisustuksessa, jota minä suosin: kodikasta, värikästä, lämmintä ja eloisaa. Kirja tarjoaa monta kivaa pientä vinkkiä kodin kohennukseen pienellä budjetilla.

Kukat, kynttilät ja uudet tyynynpääliset todellakin toimivat. Ja siivouksen jälkeen koti näyttää ainakin hetken paremmalta. Puhtaan pyykin ja kukkasten tuoksu nostaa suupielet ylöspäin. Nykyään huomaan myös, että yritän ottaa talossa haltuun aina jonkin pienen kolkan, enkä yritä saada koko kotia hetkessä valmiiksi. Välillä tuon pihalta kukkasia talon eri huoneisiin tai sytytän tuoksukynttilän palamaan. Katan pöytään kauniimmat kahvikupit keskellä arkea. Pienet löydöt etsiytyvät kotiin kirpputorilta, kuten ihanat Finlaysonin tyynynpäälliset.

Seuraavassa pieniä maistiaisia kirjasta:

2 kommenttia:

  1. Mua joskus ottaa päähän nuo sisustusohjelmat, joissa todella paljon suositaan valkoista ja aina vain valkoista. Ja usein esitellään vain koteja, joissa valkoisuuden lisäksi on ihan älyttömän väljää eikä mitään oikean elämän jälkiä. Lapsiperheenä mekin tykätään värikkäästä kodista, koska valkoisena se ei kauaa pysyisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Salla, että sinäkin tykkäät väreistä!! Meillä tosiaan kotona on väriä siellä ja täällä ja sitä kuuluisaa tavaraa notkuu jokainen kaappi. Usein mietin, että myös blogeissa on vallalla tuo sama mikä on monessa sisustuslehdessä ja ohjelmissa, että kaikki on valkoista, selkeää ja karsittua. valkoinen koetaan aina tyylikkäänä. Noh, MiruMaru on väriä täynnä nyt ja jatkossa. Se on lupaus (ja koti myös).

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.