sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Voi Hintikka sentään...


Yle Marja Hintikka Live on tullut kuin taivaan lahjana meille ruuhkavuosien kanssa tarpoville. Sanottava on, että monesti ohjelma takoo myös sopivasti järkeä päähämme. Ohjelmassa käsitellyt aiheet saavat meidät koomassa pyörivät putkiaivot ajattelemaan. Ohjaa meidät lempeän hauskalla, mutta myös ravistelevalla tavalla oikealle polulle. Menemään ilo ja riemu edellä. On tärkeää osata nauraa oli sitten kyse töhnämunista tai lasten ruutuajasta. Välillä meillä vanhemmilla tuppaa pipo kiristämään liikaa. Kaikki Marja Hintikka Liven JAKSOT  ovat nähtävissä (onneksi) Areenassa!


Ohjelma on saanut minut myös muistelemaan oman lapsuuteni kultaisia päiviä. Asioihin suhtauduttiin tuolloin terveen huolettomasti. Jälkeenpäin ajateltuna voisi sanoa, että olen itse saanut elää aika vapaan lapsuuden. Lämpöisinä kesäpäivinä vuoltiin pajupillejä ja välillä osuttiin omaan sormeen linkkuveitsellä. Nyt oman esikoiseni kohdalla olen todellakin pelännyt antaa saksia käteen, että ei vain sattuisi mitään. Haloo. Ajatukset ovat omituisesti vinoutuneet monen asian suhteen. Ei ihme, että alkaa paine kasvamaan päässä.


Leikkisyys on avain onneen. Oli sitten kyse lasten kasvatuksesta tai omasta parisuhteesta. On sallittua ja välillä ihan toivottavaakin pysähtyä miettimään omaa elämäänsä. Pohtia mitä siltä elämältään oikein haluaa. Onko itse se suurin este omalle onnellisuudelleen? Väsymys tekee meistä jokaisesta välillä V-päitä. Olisiko pienillä muutoksilla omassa arjessa mahdollista lisätä omaa ja muiden elämänlaatua? Ilon ja voiman voi löytää uudestaan. Elämä nyt useimmiten on sitä arkea, mutta eihän sen tarvitse olla huono juttu? Järjestäkää aikaa perheelle ja parisuhteelle. Pitäkää toisistanne huolta ja rakastakaa. Aidosti, näkyvästi ja suureen ääneen. Älkää vain suorittako avioliittoa ja vanhemmuutta. Minäkin sain tehdä valinnan, että jatkanko tiukkiksena lopun elämääni vai muutunko hauskemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi kumppaniksi miehelleni ja rennommaksi äidiksi lapsilleni. Kiitos Marja Hintikka ja koko tiimi.


Kiitä ja arvosta elämääsi kuuluvia ihmisiä. Jos sinulla on jokin tärkeä ihminen, jota sinä haluaisit muistaa tartu Hintikan haasteeseen. Lisätiedot pienen videon tekoon löydät TÄSTÄ. Itse olin mukana tammikuun lopussa MHL Yllättää osiossa mieheni kanssa ja voin sanoa sen tuoneen aivan uutta potkua parisuhteeseen ja elämään yleisestikin. On hienoa yllättää. Se on sydäntä pakahduttavaa iloa ja lämpöä. Suosittelen. Otatko sinä haasteen vastaan? Älä anna arkuuden olla esteenä. Kyse on loppujen lopuksi pienestä hetkestä elämässä. Muistosta tulee kuitenkin rakas ja vaalittu, niin yllätyksen järjestäjälle kuin itse yllätettävälle. Video pitää olla lähetettynä 10.3 mennessä. MHL:n Fb-sivuilla käydään myös hyvää keskustelua ja jaossa on jo videoita tulevan maanantain aiheesta.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.