torstai 13. lokakuuta 2016

Kun rakkaus on kerran syttynyt ...


Odotan joulukuuta. 14.12 saa ensi-iltansa Lucasfilmin ROGUE ONE. Tunnustaudun faniksi. Olen ollut sitä pienestä asti. Rinnassani palaa ikuinen liekki kapinallisten puolesta. Muistan kuinka melkein vuosi sitten liimauduin elokuvasalin pehmeään penkkiin ja näin ensimmäistä kertaa Star Wars: The Force Awakens elokuvan. Valkokankaalle marssitettiin kaikki lapsuudestani rakkaat hahmot, kapinallisten tutut oranssit haalarit ja hävittäjät. Hetkessä minut pyyhkäistiin mukaan tarinaan. Jatkumo elokuvasarjan ensimmäisiin osiin: Uusi toivo, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu oli ilmeinen. Huomasin liikuttuvani. Oli aivan, kun olisin ollut taas lapsi, joka ihastelee nopeasti kiitäviä aluksia ja valosapelien välähdyksiä. Lapsi, joka toivoo, että hyvä kukistaa pahan. Elokuva lunasti kaikki odotukseni. Myös tulossa olevan elokuvan  traileri lupaa hyvää.


Olen erityisen ilahtunut siitä, että uusimmissa elokuvissa on annettu enemmän liikkumatilaa nuorille naisille. Voisi jopa sanoa, että elokuvat nojaavat vahvoihin naisnäyttelijöiden suorituksiin. Daisy Ridley nähtiin sitkeänä ja neuvokkaana taistelijana ja samanlaista sisua on luvassa myös Felicity Jonesilta. Ja elokuvat ovat teemoiltaan aina yhtä ajankohtaisia. Meitä riivaa sama hyvän ja pahan ikuinen taistelu. Taistelemme voittaaksemme pimeyden itsessämme ja maailmassa. Pienoisesti kadehdin tuota kaukaista galaksia, jossa pahan voi hävittää yhdellä puhtaalla osumalla Kuolemantähden ytimeen. Meillä asiat ovat huomattavasti monimutkaisempia. Voima on kuitenkin todellinen. Meillä on tuolle energiakentälle vain monta eri nimeä. Se ympäröi meidät ja kaiken elollisen. Voima virtaa meissä kaikissa. Kun rakkaus on kerran syttynyt kipinä säilyy ikuisesti. Edes aikuiseksi kasvaminen ei vie mitään pois siitä kokemuksesta, joka minua joulukuussa odottaa.

"Yes. a Jedis's strength flows from the Force. But beware of the dark side. Anger, fear, aggression: the dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight. If once you start down the dark side path, forever will it dominate your destiny, consume you it will".

-Yoda 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.