lauantai 30. joulukuuta 2017

Päivitä bucket listHeinäkuussa kirjoitin blogiini elämäni ensimmäisen bucket list postaukseni. Lupasin silloin itselleni, että palaan listan pariin ja päivitän sitä. Vuoden lähestyessä loppuaan tuntuu luonnolliselle tarkastella elettyä elämää. Listan laatimisen taustalla oli idea. Halusin koko perheemme elämään enemmän hauskuutta, iloa ja seikkailua. Vuoden aikana onkin tapahtunut paljon kivoja pieniä juttuja. Pienten juttujen takana on muuttunut asenne elämää kohtaan. Olemme koko perhe käyttäneet jokaisen pienenkin tilaisuuden hyväksemme pitääksemme hauskaa. Uskon, että yhdessä koetut iloiset hetket ovat kannatelleet meitä läpi raskaan arjen. Nauru ja ilo on ollut enemmän läsnä myös parisuhteessa. Sarkastista huumoria on viljelty paljon enemmän kuin vihaisia sanoja. 

Miksi kannattaisi tehdä oma listaus? Listan avulla on helppo hahmottaa, mitkä asiat elämässä tuottavat iloa. Listaa tehdessä huomaa, että unelmat ja haaveet voi selkeästi jakaa kahteen osaan. Osa haaveista on helposti toteuttavia ja toiset taas vaativat aikaa. Listaukseen eksyy usein myös unelmia, jotka ovat vasta muotoutumassa. Lista myös herättelee. Heinäkuussa kirjoittamani lista piti sisällään paljon pieniä asioita. Moni jäi silti toteuttamatta. Minusta se kertoo siitä, että en käytä itseeni tarpeeksi aikaa. Toki meillä on juuri nyt arjessa hieman kiirettä, mutta varmasti pienille jutulle olisi jostakin otettavissa aikaa. Asian toteaminen saa minut ymmärtämään, että minun olisi kenties aika opetella uutta asennetta myös itseäni kohtaan. Olen unohtanut itseni. En ole pitänyt itsestäni huolta. 


Isojen ja pienien haaveiden ja unelmien välillä on myös pieni ristiriita. Siinä missä pienet jutut jäävät helposti vaille toteutusta, niin isompien haaveiden perään lähtee määrätietoisemmin ja hanakammin. Haaveilin matkasta ulkomaille yhdessä mieheni kanssa ja ensi vuonna haave toteutuu. Heinäkuussa pakkaamme reppumme ja lähdemme. Meille lähteminen on todella iso juttu. Elämämme on nykyisellään täysin keskittynyt lasten ympärille. Haave oli iso ja tuntui mahdottomalle, mutta yhdessä päätimme, että pystymme repäisemään itsemme irti totutusta kuviosta. Toisen tuella on helpompi tehdä haaveesta totta. Olen kiitollinen, että olen saanut vierelleni kumppanin, joka jakaa ajatukseni ja unelmani. Toki meillä on myös omia juttuja, mutta enimmälti haluamme elämältä samoja asioita. Kokemusten ja elämysten jakaminen myös yhdessä perheenä tuottaa suuren ilon. Talvella pääsemme tekemään myös kivan reissun koko perheen voimalla.

Ota aikaa kirjoittamiselle
Keskity enemmän kuvaamiseen
Älä väsytä itseäsi loppuun
Löydä oma liikuntamuotosi
Aja ajokortti
Tee jotakin yllättävää
Mieti seuraavan 12 kk aikana, mikä on "juttusi"
Aseta tavoitteita
Opettele olemaan kärsivällisempi
Elä ilo edellä
Mene keikalle tai konserttiin!!
Ole läsnä
Ole kiinnostunut
Inspiroi ja inspiroidu
Vaali perheaikaa
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.