sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Järjestäminen voi olla hauskaa


Kaupallinen yhteistyö

Kodin järjestäminen tuo mukanaan mielenrauhaa. Ympäristön ollessa kunnossa et jatkuvasti rypistele otsaasi epämääräisille kasoille. Itse huomaan tulevani helposti levottomaksi ja keskittymiseni herpaantuu sekaisessa tilassa. Rintamamiestalot ovat ihania ja romanttisia, mutta säilytystiloja on minimaalisesti. Ihmisillä oli huomattavasti vähemmän tavaraa 50-luvulla. Nykyisin on tarjolla aivan ihastuttavia tapoja säilyttää erilaisia tavaroita. Säilyttäminen on tuotu osaksi sisustamista, eikä se enää tarkoita pelkkiä komeroihin pinottuja muovikoreja.


Paperipussit ovat olleet pitkään pinnalla sisustuksessa. Kestävät paperipussit kätkevät sisäänsä paljon tavaraa ja moni hyödyntää niitä myös vihersisustuksessa. Ne tuovat pienellä hinnalla kivaa yhtenäistä ilmettä huoneeseen. Paperipusseja voi toki myös itse taitella sanomalehtipaperista. Jos sinulla on enemmän aikaa, niin sanomalehtipaperia voi myös punoa kauniiksi ja kestäviksi koreiksi. Nopea sisustaja voi myös kääräistä tavaroita yksinkertaisesti voimapaperiin. Tänä vuonna joululahjatkin voisi pakata paperipusseihin. Onhan paketti puoli lahjaa. Voin melkein taata, että paperipussia ei heitetä lahjapaperin tavoin revittynä paperinkeräykseen, vaan se päätyy muuhun käyttöön. Valkoiset paperipussit kauniilla fonteilla ovat ilo silmälle.

Roikkuvat metallikorit ovat hieno ratkaisu ahtaaseen tilaan. Kolmessa metallikorissa on runsaasti säilytystilaa ja kauniit punotut köydet viimeistelevät ilmeen. Meillä kaunis kokonaisuus roikkuu keittiössä, mutta metallikorit sopisivat myös kylpyhuoneeseen. Käsitöiden ystävä sijoittaisi metallikorit kenties olohuoneeseen lepotuolin lähelle ja täyttäisi korit värikkäillä langoilla ja sukkapuikoilla. Tyylinsä puolesta roikkuvat metallokorit sopivat monenlaiseen kotiin. Tässä on loistava lahjavinkki, vaikka sisustuksesta pitävälle ystävälle.Metallinen säilytyspurkki on mielettömän monikäyttöinen. Täytä purkki jäillä ja sujauta joukkoon juhlajuoma. Purkkia voi käyttää myös kivana maljakkona. Kaunis tulppaanikimppu ilahduttaa arkenakin. Purkki soveltuu myös säilytykseen tai sitä voi käyttää lahjapakettina. Maalipurkkia muistuttava ulkonäkö saa hymyn huulille.

Tavaroiden järjestykseen laittaminen voi siis olla myös hauskaa puuhaa. Tärkeintä on pitää esillä niitä asioita ja tavaroita, joista saa hyvän mielen ja piilottaa tai poistaa ne, jotka vievät energiaa. Tavaroiden ollessa järjestyksessä siivoaminen helpottuu. Myös tavaroiden jatkuva etsiminen loppuu, kun niille on olemassa järkevät säilytyspaikat. Näin säästät arjen keskellä selvää aikaa. Monia asioita voi myös tarkastella sitä kautta, kuinka monikäyttöisiä ne arjessa ovat. Tämä tuo selkeää lisäarvoa ja myös moninkertaistaa tavarasta koituvaa iloa.


"Kenelläkään ei ole sen hauskempaa
kuin mitä hän itse itselleen JÄRJESTÄÄ".

- Tove Jansson

Yhteistyössä Always somewhere else ja GIDE

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.