keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Vähän erilaisia ompeluksia


Kuinka moni teistä on ommellut ompelukoneella paperia, kartonkia tai tapettia? Ompelukoneella saa yllättävän kivaa jälkeä aikaiseksi! Tällä tekniikalla syntyy koristeita, vaikka syntymäpäiväjuhliin tai lastenhuoneen piristykseksi. Korttien tekokin on todella nopeaa ja vaivatonta. Tarvitset vain kauniita papereita ja ompelukoneen. Leiki väreillä ja eri ompeleilla.


Koristenauhaa tulikin tehtyä reilut kolme metriä. Leikkasin tapetista ympyröitä kolmessa eri koossa, asettelin ne päällekkäin ja ompelin yhteen nauhaksi. Helppoa.


Tovi sitten sain palautteen, jossa toivottiin blogiin enemmän kuvia. Toivottavasti olen nyt osannut terästäytyä tällä saralla. Lämmin kiitos palautteesta siis. Toivottelen tässä samalla kaikille oikein ihanaa Juhannusta. En ole ihan varma, koska ehdin taas koneen ääreen. Meillä Juhannusta vietetään kotosalla hyvän ruoan ja pihapelien merkeissä.

11 kommenttia:

 1. Vau! Ihania! :) Mä olin tänään ekan kerran kosketuksissa ompelukoneen kans sitten ala-asteen. Onneksi anoppi auttoi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle kovasti! Kyllä se siitä lähtee. Rohkeutta vaan peliin! Kyllä minäkin joudun välillä purkaman ompeluksia, mutta sitkeästi olen vain yrittänyt jatkaa. Toiveena on tehdä tytölle mekko. Katsotaan kuinka käy!

   Poista
 2. Onpas kauniita! Tosi kiva idea. Sainkin vähän aikaa sitten ompelukoneeni taas toimintakuntoon, joten pitääpä kokeilla paperin ompelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innostuit! Ja nyt on saatavilla niin kauniita papereita. Itse käytin tuossa perhosessa vintin kätköistä löytynyttä marmorointi kokeiluani (apua vuosien takaa..näin sitä säästää ihan kaiken..iiks).

   Poista
 3. Vau! Ei ole koskaan edes tullut ajatelleeksi, mutta ei silti... en ole näppärä käsistäni, askartelu yms ei ole mun juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle ei ole koskaan ollut ompelukone ns. pyhä, kuten se varmasti oikealle ompelijalle on..surutta lasken kartonkia ja paperia menemään. En minäkään ole koskaan ajatellut olevani näppärä. Teen vaan ja välillä menee hommat plörinäksi.

   Poista
 4. Mä haluun ompelukoneen! Nää sun ideat on tosi kivoja! :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita paperiompeluita <3! En ole varsinaisesti paperia ommellut sitten ala-asteen ompelukonekortin jälkeen. Leivinpaperia tosin joskus olen käyttänyt tiettyjen matskujen kanssa saadakseni vähän luistoa paininjalkaan. Tosin hommasin taannoin siihenkin ihan teflonpaininjalan, joten sitäkään vähää paperia ei tule ommeltua :D. En kyllä tiedä uskaltaisinko omalla koneella, vaikka eihän siinä nyt varsinaisesti mitään koneelle tapahdu. Neula toki pitää vaihtaa, mutta sitä nyt joutuu vaihtamaan muutenkin :D. Joten ehkäpä voisin antaa vaikka pojan testata ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lempisana on näköjään tosin :D.

   Poista
  2. Minäkin muistan sen ala-asteen ompelukortin. Hih. Joo ja minä nyt ehkä suhtaudun tuohon ompelukoneeseen hieman eri tavalla. En kovin vakavasti ja harvoin sillä mitään vakavia ompeluksia teenkään. Mun hokema on tavallaan..ärsyä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.