perjantai 30. joulukuuta 2016

Esikoisen huone - muutoksia edessä


Esikoisen huone on pysynyt melkoisen muuttumattomana viimeisen vuoden. Suurin mullistus on ollut uuden turvallisemman sängyn hankinta huoneeseen. Hutera kirjahylly on myös vaihtunut tukevampaan kirjakaappiin. Muuten kalustus ja varsinkin järjestys on pysynyt samana. Lelujen ja kirjojen säilytystä olen yrittänyt monin tavoin tehostaa. Käytössä on kannellisia laatikoita, koreja ja vanha matkalaukku. Välipäivinä olen laittanut rikkinäisiä leluja pois. Mikään ei todellakaan ole ikuista lastenhuoneissa.Huoneeseen on muuttamassa vanha kampauspöytäni. Lupasin sen tyttärelleni. Se on juuri nyt kivan kokoinen kaluste hänelle. Kampauspöytää voi käyttää kätevästi, vaikka piirustuspöytänä. Prinsessa varmasti myös kaunistautuu sen äärellä. Pöydän yläpuolelle suunnittelin kauniita tylli pompomeja. Nukkekoti ja PS- kaappi muuttavat esikoisen huoneesta leikkihuoneeseen. Lupasinkin tyttärelleni, että tulevana sunnuntaina meillä on remontti nukkekodissa. Muutama ikkuna ja ovi kaipaavat liimausta ja tapetointia tulee korjata. Remontin jälkeen voimme sitten sisustaa yhdessä. Joulupukki toi uusia kalusteita lahjaksi. Tästä lisää blogissa myöhemmin.


Vintissä alkaa hetken päästä masuvauvan huoneen laitto. Äidin työpöytä ja tavarat saavat väistyä uuteen paikkaan. Paljon pitää huonekaluja ja tavaroita uudelleen sijoittaa eri huoneisiin. Ja varmasti edessä on myös karsintaa. Lähinnä tämä koskee käsityötarvikkeitani. Nyyh. Luvassa siis kääntöä ja vääntöä, sekä remonttia.

9 kommenttia:

 1. Kun perhe kasvaa, joko lukumääräisesti tai iältään, niin muutoksia tarvitaan. Itsekin muistan miten aina sai olla jotain poislaittamassa ja uutta etsimässä tai vähintään kierrättää vaatteita seuraavan kaappiin. Oi niitä aikoja. Nyt ei ole pakko uudelleen sisustaa, eikä saakaan, kun mies ei muutoksista tykkää, eikä kissakaan. Kiva siten seurata muiden puuhia. Mukavaa alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri menee. Tarpeet vaihtelevat. Perheen kasvaminen luo pienoisia paineita muutokselle. Meillä ilahduttavasti myös perheen isä on kiinnostunut siitä miltä kodissa näyttää. Yritän aina muistaa kysyä myös hänen mielipidettään.

   Poista
 2. Oi, kampauspöytä lastenhuoneessa onkin ihana! Meidän tyttö rakasti lapsena mummon kampauspöytää ja saikin muutama vuosi sitten kummiltaan samanlaisen kunnostettuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan miten itse ihailin kummitätini kampauspöytää pikkuisena. Mukavaa ilahduttaa nyt omaa tytärtä. Itselläni ei lapsena ollut edes piianpeiliä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta aina tuntuu, että olen ihan päättämätön värien suhteen. Toisten kodeissa tuntuu vallitsevan hallitumpi tunnelma ja ilme. Meillä on vähän sitä ja tätä. No vertailu on varmasti turhaa. Kukin tavallaan.

   Poista
 4. Kivoja juttuja löytyy! :)

  www.yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Kivoja juttuja löytyy! :)

  www.yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. Katsotaan millaiseksi uusi järjestys nyt muodostuu. Huoneeseen tulee lisää prinsessaa. Hih. Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.