keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Pikku Tähden huone - Perinteistä ja modernia


Vauvanhuone kylpee aamuauringossa. Päivä heräilee hiljaa. Valo siivilöityy kauniisti lakosverhon lävitse sisälle huoneeseen. Me keinumme vielä Pikku Tähden kanssa ja katselemme naapurin säntillisesti leikkaamaa pensasaitaa. Näkymä alkaa olla tuttu. Olemme asuneet talossa yli kuutisen vuotta, mutta olen viettänyt vain vähän aikaa vintin pienessä huoneessa. Remontin ja huoneiden uudelleenjärjestelyn jälkeen olen viettänyt pienessä huoneessa pitkät tovit. Vauvanhuoneen naapurissa sijaitsee vanhempien makuuhuone, jossa nukkuu myös Pikku Herra. Vintissä on ihanan rauhallinen tunnelma. Sinne kantautuvat talon äänet ihanan vaimeasti. Huomaan usein vetäytyväni vauvan kanssa muuten vain kiikkumaan vinttiin. Saamme hetken hengähtää yhdessä ja olla kahden.


Pientä huonetta olen sisustanut rakkaudella ja ajatuksella. En ole halunnut tukkia pientä huonetta liialla tavaralla. Huoneesta löytyy vain välttämättömimmät tavarat ja huonekalut. Toki tietysti myös jotakin pientä ja somaa. Uutta huoneessa on vain pinnasänky ja kaunis pelkistetty Ristomatti Ratian Aitta-matto. Matto sopii huoneeseen täydellisesti, se on juuri sopivan kokoinen (75 x 200 cm). Matto muodostaa yhdessä keinutuolin kanssa hauskan parin, joka antaa pienelle huoneelle luonnetta. Puuvillamatto on ilmeeltään yhtä aikaa perinteinen ja moderni. Mustavalkoinen väritys tuo puuvillamaton hienosti tähän päivään. Olen aina rakastanut puuvillaräsymattoja. Talostamme löytyy muutama kappale mummoni vanhoja räsymattoja. Olen kuljettanut mattoja pitkään mukanani aina ensimmäisestä vuokrakodistamme lähtien. Aitta-matto tulee varmasti olemaan yhtä lailla sisustuksen kestosuosikki.


Huoneen kalustus on kokoelma vuosien varrella kertyneitä huonekaluja. Marimekon tarjotinpöydän, Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle tuolin ja Eero Aarnion Origo valaisimen hankimme ensimmäiseen täysin omaan kotiimme. Askon vanhan senkin pelastimme joutumasta kaatopaikalle. Pieni musta keinutuoli on hankittu käytettynä. Pikku Tähti nukkuu vielä tovin äitiypakkauslaatikossa. Jätimme huoneesta suosiolla hoitopöydän pois ja hankimme pinnasängyn päälle laitettavan hoitotason. Ratkaisu on osoittautunut oikeaksi ja on melkoisen näppärä. Näin säästimme huomattavasti tilaa ja huone säilytti avaruutensa pienestä koosta huolimatta.


Yhteistyössä Always somewhere else ja VM Carpet

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, kun on itsellenikin melko ajankohtainen. :) Olen myös pohtinut hoitopöydän ja tuon tason välillä, ja vaaka alkaa kyllä kallistumaan tason suuntaan. Meillä löytyy vastaavan tyylistä sisustusta: Tapiovaara, keinutuoli ja senkki, tosin olohuoneesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! Ehdottomasti suosittelen hoitotasoa. Meillä oli hoitopöytä kahden muun lapsen kohdalla ja se vei paljon tilaa huoneesta eikä niillä muutamalla hyllyllä ollut juuri tavaraa säilytyksessä. En ole yhtään yllättynyt, että meiltä löytyy samoja elementtejä sisustuksesta. Blogiasi pitkään seuranneena olen aina ajatellut, että on hauskasti jotakin samaa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.