sunnuntai 25. marraskuuta 2018

#slowmorning - Hellitä otetta


Koska viimeksi olet pysähtynyt tarkastelemaan omaa elämääsi. Huokuuko arjestasi hyvä olo ja tyytyväisyys. Oletko onnellinen ja tasapainossa itsesi kanssa. Onko sinulla elämässäsi tilaa myös omille toiveille ja haaveille. Vuodet kulkevat ohitsemme yllättävän nopealla syklillä. Monet meistä toimivat automaatiolla, jota usein kutsumme ruuhkavuosiksi. Aivomme tuntuvat menevän isoon tuubiin, jossa vain suoritamme elämäämme. Pyrimme luomaan erilaisia kuvioita ja systeemejä helpottamaan omaa arkeamme. Systeemit voivat lopulta myös toimia rajoittavana tekijänä. Emme halua minkään rikkovan järjestystä ja huomaamattamme ajaudumme tilanteeseen, jossa sanomme myös hyville asioille ei. Emme halua kokeilla ja säätä. Harvoin pysähdymme todella miettimään  saanko tästä elämästä jotakin irti vai menetänkö vain energiaani.

Hauskuus ja kepeys tulevat usein irti päästämisen kautta. Ilolle ja riemulle täytyy osata antaa mahdollisuus. Nauru ja hyvä olo odottavat oven takana, että päästäisit ne sisälle taloon. Sydämeesi. Millaisia esteitä luomme ilon tielle? Usein meillä aikuisilla on mielessämme iso lista tekemättömiä töitä. Käymme listaa jatkuvasti läpi mielessämme. Emme oli aidosti läsnä eri tilanteissa. Hauskuus menee meiltä ohitse. Luomme kiireen tuntua myös hetkiin, joissa se ei välttämättä olisi muuten läsnä. Meidän tulisi paremmin osata laittaa asioita odottamaan. Yllättävän moni asia voi todella odottaa ilman, että maailma kaatuu.

Täytämmekö myös välillä liikaa toisten ihmisten meille asettamia odotuksia.  Elämme selkeästi aikaa, jolloin moni meistä pohtii tarvitsenko, niin paljon tavaroita ja hienoja asioita ympärilleni. Omien rajojen testaaminen, toisten ihmisten palveleminen, tunteiden osoittaminen ja mahdollisimman rehellisen elämän eläminen ovat lopulta arvokkainta mihin aikamme voimme käyttää. Älä säästele hellyyttä, kauniita sanoja ja tekoja. Pyri toimissasi luomaan hyvää oloa myös ympärillesi. Elämä on ainutlaatuinen ja lyhyt matka.

Jos sinusta tuntuu, että kaipaisit elämääsi jotakin muuta, niin tee muutoksia. Täyskäännös ei usein ole hetkessä mahdollinen, mutta pieni teko kerrallaan raskaskin alus muuttaa hiljalleen kurssia. Miettikää yhdessä, mitä juuri teidän perheenne tarvitsee ja haluaa. Yhteiset suuntaviivat, jotka ovat asetettu keskustelujen ja pohdintojen kautta kestävät aikaa paremmin. Inspiraatiota teidän kaikkien arkeen ja elämään. Ollaan onnellisesti omanlaisia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.