tiistai 2. huhtikuuta 2019

Muumi mukana kaikessa

Muumi ja Pikku Myy


Kaupallinen yhteistyö
* Kirjat saatu kustantajalta

On aika ihana elää arkea siten, että Muumit ovat läsnä kaikessa. Talon kaksi pienempää lasta elävät Muumeja todeksi joka päivä ja perheen esikoinenkin jaksaa innostua uudesta piirretystä. Äiti juo aamukahvinsa muumimukista ja muistaa kertoa lapsilleen, kuinka Mörkö on tyttö. Perheen kuopus toistelee Nipsun nimeä ja Pikku Herra tekee remonttia Muumipapan työkaluilla.  Muumi lelut ja kirjat pakataan reissuun lähdettäessä pieneen reppuun. Muumeista puhutaan lakkaamatta ja illan tullen vinttihuoneesta kuuluu hiljaista Muumi tunnarin hyräilyä.

Minusta on ihana lukea lapsille Muumikirjoja. Kirjat ovat värikkäitä ja tarinan ohella kuvitus tarjoaa paljon keskusteltavaa. Muumi ja Pikku Myy - Värit auttavat perheen pienempiä opettelemaan värejä hauskalla tavalla. Värien ohella pikkuisten kanssa puhutaan millaista olisi nukkua yö Nuuskamuikkusen teltassa ja millaisia maailman meret ovat. Löytyykö jokaiselta rannalta näkinkenkiä. Muumi ja Pikku Myy - Tunteet auttaa lapsia myös nimeämään omia tunteitaan. Kirja tarjoaa hyvän pohjan hedelmälliselle keskustelulle. Lasten viisaus on välillä suorastaan häkellyttävää. Kaikille tunteille on oma paikkansa ja niistä on hyvä jutustella yhdessä. Iso plussa on se, että kirjat saavat myös aikuisen hyvälle tuulelle. Muumi fanituksen ei tarvitse päättyä koskaan.

Kaiken kaikkiaan Muumikirjat ovat lastenhuoneen kirjahyllyn ikisuosikkeja. Kirjoja luetaan kerta toisensa jälkeen. Ne suorastaan rakastetaan puhki. Lempikirjoissa ja unileluissa on jotakin samaa. Mitä todellisemmaksi tarinat ja henkilöt muuttuvat, sitä rakkaimpia niistä lapsille tulee. Lopulta tarinat osataan ulkoa, mutta ne halutaan kuulla silti. Tuttuudessa on aina jotakin lohdullista ja rauhoittavaa. Kannet saattavat repsottaa tai pehmoleluista pilkottaa täytteet, mutta kaikki pakataan reissureppuun uudestaan ja uudestaan tai otetaan esille Nukku Mattia odotellessa.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Tammi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.