sunnuntai 19. tammikuuta 2020

#slowmorning - On helppoa olla onnellinen


* Tuotteet saatu

Toivoisin, että osaisin pukea paremmin sanoiksi mielessäni risteileviä ajatuksia. Haluaisin kertoa teille, kuinka nautin näistä harmaista ja lumettomistakin päivistä. Harmaus on minulle pehmeyttä. Silloin ei aurinko saa päätäni särkemään ja olo on helpompi. Tunnelmoin rauhassa sytyttämällä tuikkuja ja kynttilöitä. Iloitsen kausivaloista. Kellokin tuntuu menevän maltillisesti eteenpäin. Lasten leikkiessä ehdin keittää pannukahvit. Valikoida kaapista lempimukini. Taustalla soi hiljaa lempibiisejä. Minä saatan kuunnella samoja kappaleita uudestaan ja uudestaan.


Diffuuseri pulputtaa kevyesti ilmoille kanelin ja inkiväärin tuoksua. Eteeriset öljyt ovat tärkeä osa arkeani. Uskallan tehdä jo omia sekoituksiani. Keittiön ikkunasta avautuva näkymä on tuttu ja jään usein katselemaan maisemaa. Orapihlaja-aidat, iso mänty ja sympaattiset vanhat talot. Mietin hetken omiani. Havahdun mietteistäni kuopuksen halatessa jalkaani. Hän haluaa syliin. Ja aikaa minulla on. Vielä hetki ollaan tässä näin, kuten olemme tottuneet olemaan.

Arjen rutiinit tuntuvat lohduttaville. Minua ei häiritse tehdä samoja asioita uudestaan ja uudestaan. Pidän kotitöistä. Minusta on ihanaa, kun koti on kunnossa. Rakastan puhtaita pyykkipinoja ja järjestyksessä olevia tavaroita. Toki talossa saa silti näkyä, että täällä asustaa kolme lasta. Usein korjaan tavarat pois illalla muiden mentyä jo nukkumaan. Aamulla on mukava aloittaa päivä kaiken ollessa kohdillaan. 

Juuri nyt rakastan viherkasveja ja kodin pieniä asetelmia, joita olen luonut sinne ja tänne. Olen huomannut, että kodin tunnelma on lopulta kiinni varsin pienistä seikoista. Kodikkuutta ja lämpöä saa lisättyä varsin helposti. Koko sisustusta ei tarvitse uusia. Arvostan muutenkin kodin kerroksellisuutta.  Koko syksyn ja talven olen saanut taas kiinni siitä, mikä rintamamiestalossa asumisessa on sitä parasta. Rakastan taas kotoisia nurkkia, omaperäisiä ratkaisuja ja narisevia lattioita. Keinutuolissa istuu taas onnellinen äiti villasukat jalassa. Lasten mentyä nukkumaan katson viikolla laadukasta brittidraamaa Kotirintaman naiset. Lämmin suositus. Siinäkin on ihana pieni juttu, joka antaa voimaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.