torstai 11. huhtikuuta 2019

Samasta Padasta 2 - Herkullista ja nopeaa

Samasta Padasta 2

Kaupallinen yhteistyö
*Kirja saatu kustantajalta

Viime aikoina on moni asia mietityttänyt. Omille lapsilleen sitä haluaisi olla se paras esimerkki ja ihan kaikessa. Näyttää ja opastaa, sekä tutustuttaa erilaisiin asioihin. Samat asiat pätee myös perheen yhteisiin ruokailuihin. Miten lapset oppivat ennakkoluulottomiksi maistelioiksi, jos ruokapöydässä tarjotaan aina sitä samaa. Toki asiat nyt eivät meidän kotona ihan kurjasti ole, mutta kieltämättä olemme jämähtäneet varsinkin arkiruokien suhteen tuttuun ja tylsähköön kaavaan. Mikä neuvoksi? Laita hankintaan uusi keittokirja. Mikäli talossasi vilisee pikkuisia valitse kirjaksi Samasta padasta 2 - Puolessa tunnissa.

Me päätimme tehdä kirjan resepteillä aluksi aterioita viikonloppuisin. Kokeilemme eri reseptejä ja lasten tykästyessä siirrämme uusia lempiruokia viikolle. Viikolla täytyy olla aivan varma siitä, että ateria uppoaa ilman suostuttelua ja maanittelua. Olemme huomanneet, että uusien ruokien kohdalla lasten täytyy rauhassa saada makustella ja tutustua. Aina parempi, jos ruoasta syntyy pöydässä keskustelua. Monien raaka-aineiden kohdalla on lapsilla pienoisia ennakkoluuloja (myös meillä aikuisilla) ja näitä ajatuksia täytyy maltilla purkaan. Ruokailutilanteiden täytyy olla leppoisia. Meillä perheen pienin on ennakkoluulottomin ruokailija ja onkin erityisen hyvä, että kaikki kirjan reseptit soveltuvat myös perheen pikkuisille. Kirjassa on huomioitu vauvan/leikki-ikäisen ruokarajoitukset.

Iso plussa kirjalle siitä, että ohjeet ovat todellakin helposti toteutettavia. Aluksi isoin vaiva on muistaa laittaa uudet ainekset ostoslistalle. Huippu hyvä ruoka helposti ja nopeasti kuulostaa varmasti isolle lupaukselle lunastaa jokaisen kotiäidin korvissa. Kaikki huolet voi heittää syrjään kirjan avatessa. Ruuhkavuodet vaikuttavat kaikkeen myös ruoanlaittoon. Moni meistä huomaa sukkuloivansa makaronilaatikon ja kiusauksen välillä. Puhdin ollessa poissa haluaa monesti vain selvitä tilanteista mahdollisimman nopeasti. Mitä jos aterian valmistaminen olisikin isän ja äidin uusi yhteinen harrastus? Lopulta juttu leviää koko perheen yhteiseksi asiaksi. Kirjan 10 kohdan ruuhkavuosien ruokamanifestille nousee täältä iso peukku ja lämmin kiitos. Ihanaa oli myös lukea kokin oikopoluista ja kokea uusia a-haa elämyksiä tuttujen juttujen parissa. Entäs ne reseptit? Tähän mennessä suosikkeja ovat olleet tiskitön tomaattipasta, vähän parempi nuudelimössö, liian helpot pannarit ja frozen yogurt -pehmis.

Meillä keittiö on talossa kaiken keskus. 
Ruokaa valmistaessa lapset usein pyörivät jaloissa.
"Närpsivät" leikkuulaudalta pilkottuja kasviksia tai 
piirtelevät keittiönpöydän ääressä ruokaa odotellessaan.

Yhteistyössä Always somewhere else ja Readme.fi

2 kommenttia:

  1. Voi että, tämä ruoka on kyllä lapsiperheessä sellainen kysymys, että kaikki ratkaisut ovat tervetulleita! Tulee aina laitettua niitä samoja, joista tietää että ne kelpaa. Yhdellä on maitoallergia, toisella keliakia, kolmas ja neljäs ei syö punaista lihaa ja joku vielä on allerginen paprikalle ja joku soijalle, joku toinen muuten vaan nirso. Tee siinä ruokaa sitten! ;D Välillä meillä on tarjolla ruokaa vähän samaan tapaan kuin seisovassa pöydässä, eri padoissa ja jokainen voi koostaa itselleen sopivan annoksen. Mukavaa viikonloppua ja hyviä kokkailuja ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella, kuinka allergiat tuovat lisää haasteita ruokailuihin. Pääsiäisenä huomasin kyllä hyvin, miten aika vaikuttaa perheen aterioihin. Kiireen ollessa poissa uunissa muhi karjalanpaisti ja alkupalojakin tehtiin erikseen. Hyvää paluuta arkeen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.